Vinska karta
Opis
Zemljopisnog podrijetla hvarsko vinogorje s najboljih izabranih lokaliteta. Proizvodi se ručnom selekcijom ubranog grožđa od autohtonih hvarskih kultivara Bogdanuše i Parča sa lokaliteta u starogrčkom arheološkom polju po kojem je vino i dobilo ime, a koje je pod zaštitom UNESCO. Prije punjenja vino odležava minimalno 18 mjeseci od toga 3-6 mjeseci u hrastovim barrique bačvicama. Proizvedeno tehnologijom maceracije 24 sata te sur lie u trajanju 9 mjeseci.
Gastro preporuka
Preporučuje se servirati uz jela od bijelog mesa i plemenite morske ribe.
Regija
Primorska Hrvatska
Podregija
Srednja i Južna Dalmacija
Omjer sorti
Bogdanuša, Parč
Temperatura serviranja
10° - 14°C
Stil vina
Bijelo vino, zelenkasto žute boje, izbalanisranog karakterističnog-aromatičnog svježeg te skladnog okusa i mirisa.